Slovenský supepohár 2009

12.10.2009 21:24

Dňa 10. októbra sa uskutočnil v obci Lisková pri Ružomberku už tretí ročník Slovenského superpohára. Stretli sa tu najlepšie družstvá zo všetkých hasišských líg na Slovensku. Našu SMHL reprezentovalo päť družstiev mužov : Brumov A, Zbora, Brumov B, Lehota pod vtáčnikom a minuloročný víťaz SSP Nedašov. Za ženy to boli Nedašová Lhota, Moškovec, Pečeňany a Ladce.

Súťaž sa začala za nepriaznivého počasia s miernym oneskorením preibližne o 11:00. Súťažilo sa na dvoch dráhach, na každej malo družstvo jeden pokus.

Ako prvý z našej ligy štaroval Nedašov. Velmi pekne rozbehnutý útok pribrzdili male prestreky na terčoh, chalani útok dokončili s časom 14:54s. S ktorým sa dostali na priebežné prvé miesto v súťaži.

O chvíľu sa chystal Brumov A, ktorý mal pekne našliapnuté na nízku štrnástku. Avšak ich útok ukončila pretočená hadica pravého prúdiara, vďaka ktorej nedokázal prašným prúdom zhodiť terč. Pokus bol hodnotený ako neplatný.

Po nich odbehli svoj útok ženy s Pečenian, ktoré neboli po zaváhaní na koši nakoniec so svojím utokom spokojné. Dokončili v čase 20:75.

Potom nasledovalo odsunutie Nedašova na druhú priečku chalanmi z Poľného Kesova, keď svoj útok dokončili s časom 14:48.

Ďalším želiezkom v okni boli ženy z Nadašovej Lhoty. Ktorým sa však prvý útok absolútne nevydaril, keď sa hneď na základni jedna z nich pošmykla a dobehli s časom 43:23.Nasledoval Brumov B s časom 16:46. 

So svojim pokusom taktiez neboli spokojny Zborania, ktorý dokončili s časom 14:60.

Po nich rozbehli svoj útok ženy z Ladiec, po veľkom prestreku na ľavom prúde sa časomiera zastavila na hodnote 33:49.

Ďalej nasledovali ženy z Moškovca, predviedli priemerný útok s časom 20:09.

Ako posedný z našich bežali chalani z Lehoty pod Vtáčnikom, ktorý po prestrekoch dokončili v čase 15:17.  Nasledovala kratšia prestávka na občerstvenie a nejakú tu regenráciu.

Autor: Martin Kvak

Späť

Vyhľadávanie

Copyright © 2010 DHZ Dežerice. Všetky práva vyhradené.